Nationella utst. i Överkalix

På den nationella utställningen i Överkalix i augusti fick jag nöjet att testa ställa Bentleys bror Bilbo. Han hade inte blivit utställd sen han och Bentley ställdes i valpklass tillsammans, så det var ett tag sen han traskat runt i ringen men han skötte sig helt fantastiskt och jag är så stolt över honom!
 
Jag lånade hem honom 3 dagar före utställningen så vi skulle ha lite tid på oss att lära känna varandra bättre och träna ihop oss. Det var absolut inga problem att ha honom, han är en så fantastisk hund med det mysigaste temperamentet, och världens kelgris! :) 
Dock var väl det här med att stå fint och låta en främling klämma på en inte någon han tyckte var så jäkla kul när vi började träna på det, men vi tränade på och hoppades helt enkelt på det bästa. Mitt mål med det hela var att han skulle vara glad i ringen och lämna den med svansen viftandes, särskilt eftersom han blev skrämd sista gången han ställdes, så det här med att stå pall kändes inte superviktigt.
 
Lördagen kom, och Bilbo blew us away! Han var en riktig stjärna i ringen. Det var absolut inga problem när domaren klämde och kände, och han stod riktigt bra! Det bästa av allt, han var hur glad som helst! Jag var så otroligt stolt över honom, och att han sen blev 2 i bästa hanklassen med R-cert var som pricken över i:t!
 
Förutom Bilbo ställde jag också mammas lilla sessa Pix, och hon var också en riktig stjärna! Hon skötte sig helt suveränt och det hela resulterade i att hon blev 2 bästa tik med r-cert! Jag var så jäkla stolt över trollen, av totalt 9 kooikrar blev båda 2:a i respektive bästa-klass, slagna av de snygga finska champion-hundarna Cavalriina's Dino Dandino och Cavalriina's Didi Daniela! 

Pix syskon Ove(Cayden) och Ebba(Cienne) var också med, och skötte sig riktigt fint dom också. Lite mer ringträning bara så kommer Pix ha en riktig fight för sina cert nästa sommar, och desamma gäller hundarna Ove kommer konkurera med! Båda är riktigt snygga hundar, och vi som uppfödare är jäkligt stolta över hur hela C-kullen har utvecklats! :)
 
Här är några bilder från dagen!
 
Ove och matte Lizette i juniorklassen
 
 
Bilbo i öppen klassen och bästa hanhundsklass
 
 
Pix och Ebba med matte Sascha i juniorklassen
 
 
Bästa tikklass
 
 
Vill ni se alla bilder från dagen samt hela resultatslistan kan ni gå in här;
https://www.facebook.com/nina.m.baer/media_setset=a.10207500849428478.1073741841.1506141462&type=3
 

Kommentera här: