Lilla fröken speciell

När mamma och storasyster åkte hem till norr igen lämnade de lilla Pix här och tog med sig lugna, bekväma Tilly. Här kan vi snacka skillnad i energinivå! Tilly vill bara träna på hennes villkor, medan Pix är med på allt och ingenting. Bentley är riktigt nöjd att äntligen ha en kompis som vill busa med honom och inte bara blänger, han är dock inte riktigt lika glad när den lilla fröken väljer att hoppa över honom istället för att gå runt, men han är en riktig kämpe och står ut med sin mer ofta än inte irriterande lillasyster. Det ska bli spännande att se om mamma ser någon skillnad på det lilla trollet när hon kommer ner före jul, förhoppningsvis har hon utvecklats i bara positiva banor och inte lärt sig nå nya hyss istället ;)
 
 

Internationella i Sundsvall

Förra helgen ställde vi Bentley och Pix på den internationella hundutställningen här i Sundsvall. Det var 8 kooikrar anmälda, och det var som vanligt riktigt kul att träffa alla andra kooikrar och ägare innan det blev kooikrarnas tur i ringen. Bentley gick som en klocka i ringen och skötte sig som den champion han är och det hela slutade med Exc,CK och 1bhkl med CACIB och sedan BIR! Direkt efter Bentleys vända i bästa hane skulle jag in med (den totalt urfällda) Pix(som just nu ser ut som en valp igen) i juniorklassen. Pix var väldigt,VÄLDIGT glad och det här med att stå var inte alls nå kul, och det slutade med ett VG. Alla andra gånger jag ställt Pix efter Bentley har jag varit noga med att ''ställa om'' mig både mentalt och metodmässigt för att vi ska fungera som bäst tillsammans och göra det bästa av tiden i ringen, men den här gången var jag så glad och stolt över Bentley när jag kom ut ur ringen att jag helt glömde bort att jag nu skulle in med lill'trollet. Det här var första gången hon studsat fram på det här sättet, och det kan jag påstå nog var helt och fullt mitt fel. Dock är jag väldigt stolt över att den lilla damen var så himla glad även om det drog ner på betyget, det här var hennes första inomhusutställning och hon hanterade det galant!
För mig är det alltid viktigaste att hunden lämnar ringen med svansen viftande :)
 
Stort grattis till Inga-Lill och Vilja som tog hem BIM:et! Ni var så fina tillsammans i ringen!
 
 
Bentleys fina fina kritik!
 
 
 
Bentley och Vilja, BIR och BIM
Heja norrbottenskooikrarna! ;)
 
Pix njöt i fulla drag av att min storasyster följde med, hon fick vara där hon trivs bäst - i knät- i stort sett hela dagen! Snacka om att hon kommer bli besviken nästa utställning :P
 

Dagliga promenaden runt Sidsjön

Några bilder från dagens sväng runt sjön. När mamma och storasyster kommer ner till helgen ska jag se om jag kan få nå snygga bilder med hundarna på bryggorna, jag håller tummarna för att det bra vädret håller i sig!
 
Jag ger mig själv en klapp på axeln för att jag hann fånga båda tillsammans på bryggan innan Tilly studsade iväg!
(den lilla fröken ÄLSKAR sjöfåglar)
 
Varför börjar hundar alltid fälla ur pälsen när man anmäler dem till utställning?! Jag svär, sekunden jag anmälde Bentley till internationella i Sundsvall var det som att han bestämde sig för att all den fina, tjocka pälsen skulle bort illa kvickt. Man kan ju inte visa sig fullpälsad! *suck*